Studio

Studio

Studio Esplanada deluje že od leta 2005. V začetku je imela družba sedež v Ljubljani, nato pa se je leta 2008 preselila na Dolenjsko, natančneje v Šentrupert.

Studio združuje ljudi, ki so izkušeni strokovnjaki vsak na svojem področju in prav zato lahko zadovoljimo še tako zahtevne stranke. Arhitektura mora združevati kreativnost, funkcionalnost, v današnjih časih pa tudi ekonomsko vzdržnost projekta. Vse to lahko našim strankam s svojo ekipo tudi omogočimo.

Nudimo celotno projektno dokumentacijo od idejne zasnove pa vse do pridobitve gradbenega dovoljenja ali pridobitve uporabnega dovoljenja (če je to potrebno). Nudimo tudi projektantski nadzor in svetovanje skozi vse faze projekta.

Vizija

Naša vizija je postati vodilni kreator sodobne arhitekture na Dolenjskem in v celotnem slovenskem prostoru ter doseči kvaliteto vodilnih evropskih arhitekturnih birojev. V prihodnosti želimo skladno z željami in dogovori z našimi naročniki ustvarjati kvalitetne, uporabne in moderne arhitekturne rešitve tako na področju individualnih gradenj kot tudi poslovnih in javnih stavb.

Poslanstvo

Naše delo je usmerjeno k produciranju kvalitetnih, zanimivih in modernih arhitekturnih rešitev, do katerih lahko pridemo le s strokovno usposobljenimi kadri. Esplanada združuje uspešne, inovativne in delovne ljudi, ki znamo zadovoljiti željam in potrebam najbolj zahtevnih strank. Delujemo po principu sodelovanja z naročniki, podjetji in vsemi, ki sodelujejo pri realizaciji projekta, saj lahko le tako ustvarjamo kvalitetne in inovativne projekte. Naše delo temelji na interaktivni diskusiji in t.i. »brainstormingu«, ki upošteva želje in zahteve naših strank, tehnološki razvoj in tudi človeški faktor, hkrati pa ne zanemarja urbanističnih, pokrajinskih, ekoloških in drugih zahtev. Narava našega dela zahteva, da smo člani skupine Esplanada kreativni, komunikativni, izobraženi in eksperti vsak na svojem področju, saj le tako lahko tvorimo ekipo, ki je kompatibilna in sposobna tvoriti kvalitetne in moderne rešitve na arhitekturnem področju. Verjamemo, da k našem uspehu in kvaliteti dela veliko prispeva tudi prisotnost direktorja, ki se lahko pohvali z mnogimi projekti in delovnimi izkušnjami tako doma kot tudi v tujini. Poznavanje digitalnih medijev, risanja, orodij za design, grafiko, mehaniko ter pokrajinskih in okoljskih značilnostih pripomore k temu, da smo zelo fleksibilna ekipa, ki se lahko prilagodi še tako težavni situaciji v okolju in najde ustrezno rešitev.